♦ اگر دوست دارید زغال اخته تهیه کنید، طرز تهیه ی آن را در زیر آورده ایم:
زغال اخته را دم گرفته خوب بشویید و روی یک دستمال خشک پهن کنید تا کاملا خشک شوند. ظرفی را که میخواهید در آن ترشی درست کنید آماده کرده و مقداری از زغال اختهها را داخل شیشه ترشی ریخته و کمینمک روی آن بپاشید این عمل را تا موقعی که کل ظرف را زغال اخته ریختید تکرار کنید تا کل زغال اختهها نمکی شوند. اگر زغال اختههایتان سفت و نارس بودند میتوانید با خلال دندان چند سوراخ به آنها وارد کنید. همچنین گلهای خشک گلپر را در لابهلای زغال اختهها بریزید. اگر دوست داشتید میتوانید کمیهم تخم گشنیز به مخلوطی که درست کردید اضافه کنید.
حالا نوبت سرکه است، سرکه را طوری روی زغال اختهها در ظرف بریزید که روی آنها را کاملا بگیرد. سپس در ظرف را محکم بسته و داخل یخچال قرار دهید. پس از ۱۰روز تا دوهفته دیگر ترشی شما آماده است. میتوانید آن را در کنار غذا سرو کرده و با خانواده یا مهمان خود نوش جان کنید.
زغال اخته چون دارای فیبر بالا از یبوست پیشگیری می کند. تقویت کننده معده و التهام دهنده زخم معده و برای صفرا مفید است. برای کسانی که واریس دارند میوه مناسبی است. زغال اخته اختلالات جریان خون را بهبود میبخشد و قدرت بینایی را زیاد می کند. آب زغال اخته برای شستشوی دهان بسیار خوب است. همچنین تورم و برفک را از بین می برد. زغال اخته مقدار فراوانی آهن، منیزیم و کلسیم دارد و به همین جهت برای درمان رقیق شدن خون و خونریزی به کار میرود. در رفع قولنج موثر است. دمنوش آن تب را پایین می آورد. برای لثههایی که عقب رفته و دندان لق شده است جویدن زغال اخته بسیار مفید است. به شادابی پوست خانمها کمک میکند. پوست زغال اخته تب بر است.
در شرایط تهوع و استفراغ و بعد از آن از مصرف زغال اخته اجتناب کنید. به دلیل اینکه میوه کال آن حاوی اسید بالایی می باشد خوردن آن توصیه نمی شود. زغال اخته دارای خاصیت رقیق کنندگی خون می باشد بنابراین در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. استفاده بیش از حدزغال اخته برای بدن مضر است.